Er wordt alweer heel wat rond gespeculeerd. Vanavond is er weer een persconferentie. Geen “officiële”, trouwens. Maar meer om de stand van zaken te delen met alle Nederlanders. Waar er dan wel over gespeculeerd wordt? Een echte lockdown, zoals we in het voorjaar ook al hadden. Een ramp voor veel ondernemers. Maar je wordt niet zo maar een ondernemer. Een rasechte ondernemer weet hoe je dit weer om moet zetten in een kans. Dit keer het verhaal van Inge, eigenaar van een webshop.
Ondernemer aan het woord
Inge werkte vroeger op kantoor. Gewoon, een 9 tot 5 baan. Niets mis mee. Leuke collega’s, leuke job, prima salaris. Maar toch bleef er iets knagen. Dus zette ze in haar vrije tijd een affiliate webshop op. Een affiliate webshop is een webshop waarbij je linkt naar andere websites. Als iemand wat koopt nadat ze op een affiliate link hebben geklikt, krijgt Inge daar een leuk bedrag voor. En dat groeide maar door. En door. En door. Tot het tijd was om die ene vraag te stellen. Moet ik mijn baan opzeggen?
“Ik ben met een business coach gaan praten. Ik twijfelde of affiliate wel de toekomst had en hoe ik het maximale uit mijn webshop kon halen.” Na ene proces van veel brainstormen, verschillende ideeën, lezen en luisteren heeft Inge besloten om af te stappen van affiliate marketing. Ik wilde namelijk zelf voorraad gaan inslaan. Ontzettend spannend in deze tijd. “Maar alles voelde alsof het zo moest gaan.”
Inge’s tip voor andere ondernemers
“Ga alsjeblieft niet wachten tot deze pandemie voorbij is. Het gaat echt nog wel even duren. Durf de stap te zetten!” Zo zie je dat veel meer restaurants ook zelf eten bezorgen in plaats van afhankelijk zijn van Thuisbezorgd. En steeds meer restaurants bieden ook afhaalmogelijkheden aan. Niet alleen de kleine restaurants op de hoek, maar ook de grotere partijen voelen nu de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan.
Inge’s tip aan jou als consument
“Kap met Thuisbezorgd, Deliveroo of welke bezorger jij gebruikt. Ondernemers moeten echt een groot deel van hun omzet afstaan. Je bedoelt het vast en zeker goed, want je wil dat zij ook werk blijven houden. Maar haal het eten direct af bij het restaurant of kijk of zij zelf een bezorgservice hebben. Zo gaat alles naar de ondernemer.”